Förtätning på Ringvägen

Nu påbörjas bygget av ett nytt bostadshus på Ringvägen. Det är en del i det ständiga byggandet på Ringvägen som syftar till att täppa till varje öppning som finns kvar. Platsen huset byggs på kan tyckas oansenlig men det är en plätt som skapades när MTG´s kontorskomplex byggdes. Tidigare fanns här betydligt mer träd och grönska. Nämnda kontor är en hög mur som inte är särskilt trevlig. Öppningen mellan kontorsbyggnaden och bostadshuset bredvid med sina träd och klippor skapar en variation i miljön jag anser vara viktig. Trädens betydelse på den starkt trafikerade Ringvägen ska inte heller underskattas. Träd ser inte bara trevliga ut, de förbättrar också luften. Nu minskas grönskan och i och med fler boende kommer trafiken att öka.

Det nya huset ska bli tio våningar högt och blir alltså betydligt högre än omgivande byggnader. Det ska innehålla 29 hyresrätter, butiks- och kontorslokal och ett litet garage. Lägenheterna kommer att bli tvåor, treor och fyror. Dvs inget som någon bostadslös ungdom efterfrågar eller har råd med. De här lägenheterna byggs för de som redan har bostad och kan betala höga hyror för sitt boende.


Ringvägen innan bygget påbörjats med MTG:s nybyggda kontoskoplext till vänster.
Mars 2011


Närbild på öppningen som ska byggas igen. Mars 2011


Kommentarer
Postat av: Niklas

Vad jag har förstått är alla gluggar på Odengatan igenbyggda. Den kantas av stadskvarter eller stadspark och torg. Ingenstans finns en glugg. Bra eller dåligt. Bra om du frågar mig. Det är ju ändå en stadsgata vi pratar om.Frågan om Ringvägen: Det är en väg i staden som ännu inte fungerar som en stadsgata. Det är inget ställe man vill promenera längs med (iaf bortåt SöS), mycket pga att det är utformat som en trafikled. En annan anledning är att få målpunkter i form av verksamhetslokaler i bottenplanen. Frågan är vad de där öppningarna egentligen fyller för funktion. Är det inte bättre att de byggs igen och att nya verksamhetslokaler skapas? Detta och att trafikytan smalnades av (till Sveavägens nivå) skulle göra mycket för stadslivet på Ringvägen.Du nämner något om mur, och där kan jag hålla med. Det bör finnas öppningar så att man kan ta sig uppför berget, som vid Jutas backe.

2011-04-01 @ 15:09:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0