Dagens Bild


Kolingsborg, Juli 2015

Ingen kan väl ha undgått att Kolingsborg vid Slussen inför kommande rivning håller på att täckas med graffitimålningar. Jag har inget emot graffiti på rätt plats. Kolingsborg är fel plats. Det uppfattas dessutom som en ren provokation mot oss som vill renovera och bevara Slussen. En provokation som dessutom enligt uppgift kostar en miljon kronor att genomföra. Extra provocerande blir det att samtidigt som Kolingsborg håller på att målas med graffiti står tre kvinnor åtalade för att ha målat kritik mot Nya Slussen på projektets byggplank. Att staden låter täcka en hel byggnad med färg samtidigt som kritik målad på ett byggplank inte tillåts säger en del om dagens situation. Hela Slussen-frågan har nu förvandlats till ett jippo där prestige går för logik.

Bilden på Kolingsborg blir en symbol för den jippo- och utspelspolitik som råder idag. När en politiker behöver uppmärksamhet kommer vederbörande med ett förslag som slås upp i media. Vid andra tillfällen invigs en gatstump som tillfälligt bilfri i ett jippo som i förlängningen inte kommer göra någon skillnad. Bröd och skådespel riktar fokus bort från de viktiga politiska frågorna. Bröd och skådespel riktar fokus bort från politiska misslyckanden.

Till sist ...
Den som vill se imponerande graffiti av hög kvalitet på rätt plats rekommenderas att besöka Snösätra industriområde där väggarna upplåtits åt olika mycket skickliga graffitikonstnärer.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0