Dagens bild


Basaren under rivning, Februari 2016

I takt med att antalet rivningar blir fler i Stockholm blir också inslaget av halvt rivna byggnader ett vanligare inslag i stadsbilden. På bilden är det Basaren på Kungsholmen som blir offer för grävskoporna. Människor stannar till, betraktar det som ännu finns kvar av huset och tar ett kort, inte sällan med ett sorgset ansiktsuttryck.

Den här rivningen är ett tydligt tecken i tiden, en äldre relativt låg byggnad försvinner och en betydligt högre kommer i dess ställe. Den förra detaljplanen vann laga kraft 1999 och innehöll skyddsbestämmelser för byggnaden: ”Befintlig byggnad ska bevaras. Exteriören får ej förvanskas.”. Men de kulturhistoriska värdena väger numera lätt när en kraftigare exploatering är möjligt.


Kommentarer
Postat av: Rolf

Jag är då inte sorgsen. Har gott hopp att få en lägenhet där så att jag äntligen kan lämna förorten!

2016-02-11 @ 12:35:46
Postat av: Rolf

Det är medlemsföreningen SKB som ska bygga ett bostadshus,
Stockholms Kooperativa Bostadsförening, SKB, är en kooperativ hyresrättsförening. Vårt främsta syfte är att bygga och förvalta bostadsfastigheter och att hyra ut lägenheterna med kooperativ hyresrätt till våra medlemmar.

2016-02-11 @ 15:36:05
Postat av: Bevara Stockholm

Hej Rolf,
Lycka till med nya bostaden. Men det kommer inte att bli billigt. Som jämförelse kan nämnas att när HSB, som också är en medlemsförening, bygger om Hotell Oden vid Odenplan till hyreslägenheter hamnar hyran på ca 20 000 kr för en fyra och ca 12 000 kr för en tvåa.

2016-02-12 @ 19:12:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0