Påverka politiker

När det är val har våra politiker en tendens att bli mer intresserade av vad människor tycker. Egentligen är de naturligtvis inte mer intresserade än vanligt, de vill bara vinna valet. Men även mellan valen kan man som vanlig medborgare tvinga politikerna att lyssna och ibland faktiskt få dem att ändra sig. Se bara vilket båk det blev om planerna för det ombyggda Slussen. Tack vare att mängder av människor uttryckte sin åsikt har nu förslaget arbetats om. När det nya förslaget ställs ut är det fritt fram att ha åsikter om det också.

Jag har själv skrivit e-post till förra stadsbyggnadsborgarrådet Kristina Alvendal och vid ett annat tillfälle lämnat synpunkter på ombyggnaden av Göta Ark. Tidigare här på bloggen har också publicerats ett brev skickat till nuvarande stadsbyggnadsborgarrådet Regina Kevius.

När det gäller stadens utveckling behöver du inte vara rädd för att vara en rättshaverist. Skicka dina åsikter till berörda politiker och tjänstemän. Skicka inte bara till de i Stadshuset utan också till politikerna i din stadsdelsnämnd. Adresser går ofta lätt att hitta på Stockholms Stads hemsida, annars kan man alltid chansa på [email protected] Gör din röst hörd, det finns inget en politiker fruktar mer än en ilsken opinion.

Viktigt att tänka på när man skriver till någon är att man som brevskrivare alltid ska vara hövlig. Att häva ur sig okvädningsord och oförskämdheter motverkar bara sitt syfte. Då är det bättre att artigt och vänligt framföra sina åsikter med väl underbyggda argument. Det är också viktigt att skriva under sitt brev så att mottagaren vet vem som skriver. Det visar också att man står för sina åsikter. En anonym brevskrivare är lättare att avfärda som en bråkstake.

Så sitt inte hemma och muttra utan gör din röst hörd. Du är inte ensam om dina åsikter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0