Kunskap är makt

Nu är valet över och i Stockholms Stad gick miljöpartiet starkt framåt. En trolig anledning till det är att de hittills velat begränsa byggandet. Jag har hört flera personer säga att de tänkte rösta på Miljöpartiet för att de inte vill bygga lika mycket som andra partier.

Men trots att det är politikerna vi röstar in i Stadshuset så styrs verksamheten till stor del av de tjänstemän som lägger fram förslagen och där spelar det ingen roll vilket parti man röstat på. Därför är det viktigt att känna till de planer som finns och att sätta sig in i dem så att man på ett tidigt stadium kan protestera mot de man inte tycker om. Det går inte an att knyta näven i ilska när allt redan är för sent.

På Stadsbyggnadskontorets hemsida för pågående planarbeten finns allt beskrivet. I spalten till höger under rubriken "Pågående planarbete" finns en länk till en sida där alla planer listas uppdelade på stadsdelsnämnd. Med kunskap om planerna är det lättare att göra sin röst hörd och att sätta kraft bakom orden. Kunskap är makt!

Stadsbyggnadskontoret - Pågående planarbete


Kommentarer
Postat av: Niklas

Om du läser mp:s partiprogram så ser du att de förespråkar tät stad. De förespråkar att det byggs mer bostäder. Att mp fått fler röster kan bero på olika saker.

1. Antingen röstar man på dem eftersom man vill se att det byggs mindre, men då är man inte direkt påläst. Då borde man rösta på något annat parti.

2. Eller så röstar man på dem av någon annan anledning, såsom att man vill se mer utav tät stad eftersom det är miljövänligare.

2011-01-10 @ 00:39:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0